Ferrari, Lamborghini, vagy AC Cobra legyen? 1

Ferrari, Lamborghini, vagy AC Cobra legyen?

A P1-Club célja, hogy tagjai kipróbálhassák az aktuális sportautókínálat legjavát, a szupersportautókkal járó anyagi megterhelés és egyéb macera nélkül. A klubtagoknak nem kell bajlódniuk a biztosítással, a tárolással, az autók szervizelésével, és persze nem kell hosszú évekre lenullázniuk bankszámlájukat az álomautók megvásárlásával.

A klub a nagy-britanniai Surrey-ben működik, egyik alapítója Damon Hill egykori Forma-1-es világbajnok pilóta. A 2000 óta működő egyesület flottájában Aston Martin, Bentley, Ferrari, Lamborghini és Porsche modellek szerepelnek, de olyan jellegzetesen brit különlegességek is elérhetők, mint a Noble vagy a Caterham sportautók. Az autópark összértéke 5,7 millió euró (1,4 milliárd forint).

Minden tag rendelkezik egy adott pontszámmal, amit vezetésre válthat a különböző autókban. Az egyes autók pontban kifejezett értéke nem azonos, ugyanígy a hétvégi napok vagy a kellemesebb évszakok is felárat jelentenek.

A klub számításai szerint évente 50-70 napot használhatják a tagok a különböző autókat. A klubtagok számát 250-ben maximálták, hogy mindenki hozzájuthasson vágyai sportautójához.

A sportautók mellett például XC90-es Volvo is a tagok rendelkezésére áll, de az érdeklődés nyilván nagyobb a Ford GT, az Aston Martin DB9 Volante, a Porsche 911 GT3 RS, a Ferrari 550 Maranello iránt. A sportautók között Lotus Exige, BMW M3 CSL, Maserati 4200 GT, Mitsubishi Lancer Evo MR 340, Lamborghini Murciélago és Aston Martin Vanquish is található.

Sportlimuzinból és sportkombiból sincs hiány, az új BMW M5, a Mercedes-Benz E 55 AMG és az Audi RS6 Avant is része a kínálatnak. A luxusterepjárók királya, a Range Rover is igénybe vehető. A teljes autókínálat a linken megtekinthető, lehet álmodozni.

Sokan azért lépnek be, hogy olyan autókat vezethessenek, amelyekre soha az életben nem volna pénzük. A klubtagok egy része viszont azért viszi el az álomautókat, hogy alapos kipróbálásuk után eldöntsék, érdemes-e ilyet venniük.

A bekerüléshez először a 2500 fontos (887 000 forint) belépési díjat kell kifizetni, ezenkívül már csak az évente 10 000 vagy 12 500 fontos (3,54, illetve 4,4 millió forint) tagdíj kifizetése van hátra. Részletek a klubról a www.p1international.com weboldalon.