A szponzor olajtársaság ezúttal az esemény és a versenyzők támogatásán kívül névadója az egyik gyorsasági szakasznak: a “MOL Tempo 99 EVO” szakasz legjobbjai nyerik el a MOL kupákat. A MOL segítségével Magyarországon először látható élő internetes közvetítés a rali-futam prológjáról.

A regionálisan növekvő olajtársaság nemzetközi tevékenységét ezúttal a versenypályára is “kiterjesztette”. A Budapest Rallye-n immár három országból vehet részt MOL-os versenyző: Aschenbrenner György, aki a MOL támogatásával gyűjti a pontokat a hazai sorozatban; a MOL Románia színeiben versenyző Daniel Ungur, aki a román bajnokság meghatározó szereplője; és a MOL stratégiai partnere, a Slovnaft versenyzője, Václav Pech, a szlovák bajnokság éllovasa.

A MOL a nyugodt felkészüléshez szükséges anyagi támogatás mellett kiváló minőségű termékeivel is segíti versenyzőit. Václav Pech a MOL-csoport szlovák Tempo Plusz üzemanyagát használja, amely maximálisan megfelel az erősen igénybe vett és kitűnően felszerelt jármű számára is. Az olajtársaság termékeinek versenykörülmények közötti tesztjére már a tereprallye esetében is volt példa. Az első célba érkezett magyar “Dakaros”, Szalay Balázs MOL Dynamic Synt motorolajat használ versenyautójához, ugyanis ez a kenőanyag magas szintű motorvédelmet, hosszú élettartamot és nagy motortisztaságot biztosít, ezért extrém terhelés esetén is kiválóan alkalmazható.

Ki éri el a legjobb eredményt: Aschenbrenner, Pech vagy Ungur?
Szavazzon! –  http://www.mol.hu

A MOL most különleges élménnyel is szeretné megajándékozni mindazokat, akik személyesen nem lehetnek jelen a prológon: élőben kísérhetik figyelemmel a versenyt az interneten a rallye.mol.hu honlapon. Négy, a pálya mentén elhelyezett kamera közvetíti az izgalmas pillanatokat, egy mobil kamera villáminterjúkat készít a célba érő versenyzőkkel, egy kamerát pedig Aschenbrenner György (a magyar N-csoport tavalyi bajnoka) versenyautójában helyeznek el.

Az internetes adás három sávszélességet fed le: a modemes, az ISDN-es és az ADSL-es felhasználók egyaránt élvezhetik az eseményt. A kép átlagos frissítési sebessége 10kép/másodperc. Természetesen a futam végeztével elérhető lesz a felvétel vágott verziója a rallye.mol.hu honlapon. Azok sem maradnak le a futamról, akik nem rendelkeznek internet-eléréssel. A MOL 20 töltőállomásán található, MOL Info Corner fantázianévvel rendelkező érintőképernyős terminálon bárki követheti az eseményeket. (x)


MOL Info Cornerrel rendelkező töltőállomások:
TelepülésCím
BudapestXI. ker., Prielle Kornélia u.
BudapestXIV. ker., Vágány u.21.
BudapestVIII. ker., Hős u.
EgerRákóczi út
EsztergomVisegrádi út (11.sz. főközlekedési út)
GyulaCsabai út
HarkányPécsi út
KecskemétBudai út
KecskemétM5 autópálya
KeszthelyFestetics György u.
KörmendRákóczi Ferenc út
M1 autópálya22-es km (bal oldal)
M3 autópálya106-os km (jobb oldal)
MiskolcPesti út (bemenő oldal)
MosonmagyaróvárM1-M15. Autópálya II.
Nagycenk84. sz. főközlekedési út
SopronHatárátkelő II. (bejövő oldal)
SzegedMakai út
SzolnokAbonyi út
ZalaegerszegBalatoni út (Parkerdő)