365 km/óra a bemelegítő körben 1

365 km/óra a bemelegítő körben

Hivatalos teszten, a 12 kilométer hosszúságú olaszországi Nardo versenypályán tették próbára a Svédországban készülő Koenigsegg sportkupét. A kis svéd gyártó mindösszesen évi 20-25 példányban gyártja CC jelű szénszál karosszériás kupéját. Az autót 655 lóerős, 4,6 literes V8-os motor hajtja, így menetteljesítménye meggyőző. 3,2 másodperc alatt hipp-hopp elérhető a 100 km/óra, a végsebesség pedig elvileg 400 km/óra lehet.

A tesztelés pont ennek mérésére irányult. Mivel kőkemény versenytempóban zajlott a hivatalos próba, egy orvosi csapat végig a pályán tartózkodott, de bevetésükre szerencsére nem volt szükség.

Már a bemelegítő körön sikerült elérni a 365 km/órát, és mivel a mérnökök az olaj és víz hőmérsékletét megfelelőnek találták, újabb köröket engedélyeztek a piros Koenigsegg CC-nek. Sajnos azonban a tesztet idő előtt le kellett állítani, mivel az időjárás nem kedvezett a nagysebességű száguldáshoz. Pedig a gyár szerint normál körülmények közt 400 km/óra is elérhető lenne. Kíváncsian várjuk a következő mérést!