Teljes erővel tör előre a GM Daewoo 1

Teljes erővel tör előre a GM Daewoo

Októberi megalakulását követően a GM Daewoo először állhat nagyközönség elé a Szöuli Autókiállításon. A koreai márka meg is adja módját a bemutatkozásnak: összesen 17 autót állít ki 1768 négyzetméteres standján. Természetesen a nagyszámú modell-sereg közt szerepelnek ma is kapható Daewoo-k, de helyet kaptak igazi világújdonságok is. A főszerep az új Daewoo Nubirájé, mely hazájában már idén, Magyarországon 2003 közepétől lesz megvásárolható.

Két új, jövőbe mutató tanulmányautónak is helyt ad hatalmas standján a Daewoo. Egyikük az Oto, mely sportos kupé és szabadidőautó keverékét alkotja. Mozgatásáról 2,5 literes, soros hathengeres benzinmotort gondoskodik. Újszerű az Oto utasterének variálhatósága, mely a ma futó autókhoz képest páratlan rugalmasságot eredményez.

Az autó műszerfalán az aktuális közlekedési információk is megjelennek, az egyéb berendezések nem a középkonzolról, hanem távirányítóról vezérelhetők, akárcsak a motor indítás.

A másik tanulmány a Flex nevű, 3,0 literes, V6-os közös nyomócsöves dízelmotorral hajtott buszlimuzin. Ebben az autóban is megjeleníthetők az aktuális közlekedési információk a műszerfalon, de e mellett számos szórakoztató berendezés kényezteti az utasokat. A Flex-nek is rugalmasan variálható az utastere, így könnyedén alakítható ki hálószoba, iroda vagy hatalmas csomagtartó a beltérből.