Az Opel külső-belső megújítással készíti fel a Zafirát a Golf egyterű 2003-as megjelenésére. A Flex7 ülésrendszer eddig is egyedülállóvá tette az autót, de az Opel mérnökei tovább javították a padlóba hajtható harmadik üléssor és a sínen mozgatható, összecsukható középső üléspad nyújtotta variálhatóságot.

A második sorban a támla ezentúl 40:20:40 arányban dönthető, a középső rész előrehajtható. Ezzel hosszabb tárgyak szállítása is megoldható, mint a most készülő változatban. A középső támlarész egyben kartámasz, pohártartó és tárolórekesz is egyben. Elöl a hosszabb úton állítható ülések jelentik a változást, így extrém magas emberek kényelmesebben ülhetnek. Frissül a kárpitválaszték és bővül a megrendelhető felszerelések köre is.

Nem maradt a régi a Zafira külseje sem. Szemből az új fényszórókról és a krómcsíkról a hűtőrácson, hátulról pedig a fehér indexburás lámpákról azonosítható a 2003-as modellévű autó.

A modellfrissítéssel megjelenik egy dízelmotoros változat ültetett futóművel és 17 colos könnyűfém felnikkel. Motorja a 2,2 literes egység 125 lóerővel. A Zafira OPC turbómotorja hajszálnyival erősebb lesz, ezentúl 200 lóerőt tud.

Magyarországon heteken belül megrendelhető lesz az átdolgozott Zafira.