Gál Baba jövőre szívesen indulna Kia Sorentóval a tereprali bajnokságban. A sokszoros bajnok versenyző, neves autóépítő jövőre legalább két versenyautó indítását tervezi a magyar bajnokságban az Autó Eldorádó Motorsport Egyesület színeiben. Mindkettő épített autó lesz, műanyag karosszériával. Amennyiben igény lesz rá, egy harmadik terepjáró megépítése is elképzelhető.

Gál István még korábban látott egy Sorentót Svájcban, amely nagyon megtetszett neki. A koreai gyár csúcsmodellje markáns formatervével ideális karosszériaként szolgálhatna egy versenyautón. Most már csak a Kián, és persze az ellenfeleken múlik, hogy Gál Baba magyar bajnok lehet-e jövőre egy Sorento karosszériás Protoval.

Ha minden összejön, a Sorento karosszériás autóval és a Párizs-Dakaron is többszörösen bevált BF Goodrich gumikkal Gál István nagyon jó eredményre számít a 2003-as bajnokság összesítésében.

Gál Baba jó harminc esztendeje foglalkozik autóversenyzéssel, nagyon sokat tett a magyar autósport fejlődéséért. Nevét sokan Szalay Balázs és dr. Jakab Tamás versenyautójának kifejlesztőjeként ismerik. Szalayék a Gál Baba-féle autóval az első magyar párosként célba tudtak érni az extrém kihívást jelentő Párizs-Dakar ralin.