A Mitsubishi új arcaként jellemezte a 2003-as Coltot Rolf Eckrodt, a DaimlerChryslerhez tartozó cég elnök-vezérigazgatója. Az új Colt egyelőre csak Japánban kapható, tegnap óta. Ez a típus a Mitsubishi újjászületésének sarokköve, az első fecske a 2007-ig Japánban megjelentetendő 15 új modell közül. A Colt padlólemezét várhatóan a DaimlerChrysler a négyüléses smarthoz is felhasználja.

Elöl McPherson rugóstagokból, hátul csatolt hosszlengőkarokból áll a kerékfelfüggesztés. Japánban kétféle motorral forgalmazzák az autót. A kisebbik 1,3 literes, 90 lóerős. A nagyobb benzines ezerötös, teljesítménye 98 lóerő. A két motor nyomatéka 121 illetve 132 Nm.

Az 1,3 literes városban öt litert fogyaszt a japán norma szerint. A távol-keleti szigetországban függönylégzsákkal is megrendelhető az autó. Japánban kizárólag INVECS-III fokozatmentes automata sebességváltóval vásárolható meg a Colt.
A Colt készül 90 fokkal oldalra fordítható első utasüléssel, amelyet 23 centis úton magunk felé is húzhatunk a beszállást megkönnyítendő.

A Mitsubishi Európának szánt új kompakt autója 2004-től készül majd a hollandiai NedCar üzemben, 100 000 példányos éves sorozatban.