Tamiya Hummer – A költségkímélő terepjáró 1

Tamiya Hummer - A költségkímélő terepjáró

1979-ben az amerikai hadsereg szükségét látta egy olyan gépjármű kifejlesztésének, amely könnyű, de erős páncélzatot visel, strapabíró és több katonai feladat ellátására képes mind hideg, mind meleg időjárási viszonyok között.

Az AM General 1985-re fejlesztette ki a Humwee-t és az amerikai hadsereg a mai napig használja ezeket a robosztus gépezeteket. A Hummer a Humwee utcai változata. Civil vásárlók közül Arnold Schwarzenegger volt az első, aki Hummert vett. A Hummert is forgalmazzák Magyarországon, az alapmodell ára 30 millió forint felett van.

A Tamiya modellgyártó cég megoldotta azon Hummer rajongók problémáját, akik nem tudtak 30 millió forintot áldozni a terepjáróra. Elkészítették a Hummer 1:10-es arányú, elektromotorral hajtott távirányítós modelljét.

A Tamiya Humwee a megszólalásig hasonlít az eredetire, csak méretében különbözik tőle. A modell főbb erényei az állandó négykerék-hajtás, a rugóstagokkal és olajtöltésű lengéscsillapítókkal ellátott futómű, a zárt váltó- és differenciálmű-ház, az eredetivel megegyező gumimintázat és természetesen a legapróbb részletekig megmunkált, az eredetihez hűen megfestett műanyag karosszéria.

A gyári készleten felül a Hummer-t tovább lehet tuningolni, kapható golyóscsapágy készlet és keményebb rugóstag a futóműhöz, valamint nagyobb teljesítményű elektromotor.