November 10-én, most vasárnap rendezik a Seat Leon Supercopa utolsó futamát Spanyolországban. Ezen a versenyen az egyik autóval Johnny Herbert, egykori Forma-1-es pilóta fog vágtázni. Herbert korábban már kipróbálta a Seat versenyautóját, de valódi versenyen még sosem volt alkalma indulni az autóval, így izgatottan várja a hétvégi viadalt: “Amikor először kipróbáltam az autót, kicsit fura volt, mivel együléses versenyautókhoz vagyok szokva. De amikor a Seat megkérdezte, van-e kedvem versenyen is kipróbálni a Leon-t, gondolkodás nélkül vágtam rá, hogy miért ne!”

A Seat Leon Cupra R versenyautó alapjaként a Magyarországon is megvásárolható Leon Cupra R szolgál. Az utcai változat motorterében 1,8 literes, 210 lóerős turbómotort dolgozik. Az elsőkerék-hajtásos Seat 7,2 másodperc alatt gyorsul 100-ra, végsebessége 237 km/óra. A versenyautó turbómotorja még erősebb, 250 lóerős.

Johnny Herbert összesen 161 alkalommal indult Forma-1-es versenyen, és háromszor állhatott fel a dobogó legfelső fokára. Forma-1-es karrierje után számos versenyszériában kipróbálta tehetségét, így a Le Mans-i 24 órás versenyen is elindult az Audi Motorsport egyik pilótájaként. Csapata idén második helyen futott be.