Új motorral bővült a győri Audi motorgyár termékválasztéka. A kétliteres, 110 kW (150 lóerő) teljesítményű motort a középkategóriás A4 limuzinokba és kombikba szerelik be. Naponta 500 FSI (Fuel Stratified Injection) motor készül Győrben. A gyártás beindításához 5 millió eurót, átszámítva 1,26 milliárd forintot ruházott be az Audi. Ennek részeként a gyár üzembe helyezett egy új hengerfej összeszerelő sort is.

Jürgen Lunemann, az Audi Hungaria Motor Kft. ügyvezetője szerint az FSI motorok gyártása a cég versenyképességének bizonyítéka a Volkswagen konszernen belül.

A közvetlen benzinbefecskendezéses motorokkal 15 százalékos fogyasztáscsökkenés érhető el a szívócső-befecskendezéses gépekhez képest. Közös nyomócsöves rendszer fecskendezi be közvetlenül az égéstérbe a benzint. A befecskendezési nyomás eléri a 110 bart.

Az Audi Hungaria Motor Kft. 1993 óta létezik. Az eddig 310 milliárd forintos összberuházással létrehozott illetve fejlesztett vállalat 2001-ben 1,2 millió motort, és 55 000 autót (Audi TT kupét, roadstert illetve A3-ast) szerelt össze.