A 2002-es és 2003-as szezonra szól Jean Alesi szerződése a Mercedes DTM-es csapatához, de a Mercedesnek opciója van a szerződés meghosszabbítására. Alesi 201 futam után idén fejezte be Forma-1-es karrierjét, miután szezon közben korábbi csapatától, a Prosttól átment a Jordan-hez, ám az nem kívánta szerződtetni a jövő évre.

Alesi boldogan nyilatkozott arról, hogy jövőre a DTM-ben áll majd rajthoz: “Mindig is szerettem a DMT-et, mivel a pilótáknak nem áll rendelkezésükre annyi elektromos berendezés az autó dirigálásában, mint a Forma-1-ben. Nagy kihívás lesz a DTM-ben (Deutsche Tourenwagen Masters) versenyezni. A végső ok, amiért a túraautó bajnokságot választottam, az, hogy néhány héttel ezelőtt kipróbálhattam a Mercedes egyik versenyautóját a Hockenheim ringen és valósággal beleszerettem.”

Norbert Haug, a Mercedes-Benz motorsport igazgatója biztos benne, hogy Alesi remekül helytáll majd a túraautó bajnoki sorozatban. Az elmúlt 13 év alatt Alesi volt mindig is az egyik leggyorsabb a Forma-1-es pilóták közül, és a túraautóban is kiválóan teljesített a legutóbbi teszten.”