A korábbi híreknek megfelelően két márkacsoport alakult ki a Volkswagen AG hat márkáján belül. A sportos márkákat (Audi, Lamborghini, Seat) magába foglaló Audi-márkacsoport élére Martin Winterkornt nevezték ki, aki korábban a Volkswagen felügyelő bizottságának tagjaként a kutatást és fejlesztést irányította. Helyét a korábbi Audi elnök Franz-Josef Paefgen tölti be, akit általános meghatalmazottnak neveztek ki. Ennek keretén belül Paefgen a Volkswagen minden autóversenyzési tevékenységének irányítója és a Rolls-Royce – Bentley elnöke is lesz egyben.

Az Audi-márkacsoport minden egyes márkája továbbra is megőrzi önálló arculatát, és független márkaként fognak továbbra is működni.

Ugyanez igaz a Volkswagen márkacsoport tagjaira (VW, Skoda, Bentley, Bugatti). Eredményükért a VW felel, mint a márkacsoport vezetője.

A Seat élén 2002 márciustól Andreas Schleef váltja le Bernd Pischetsriedert, aki a Volkswagen konszern elnöke lesz Ferdinand Piëch visszavonulásával. Schleef jelenleg az Audi igazgatótanácsának személyi ügyekért felelős tagja.