Tavaly októberben ütközött össze az akkori közlekedési minisztert, Nógrádi Lászlót és feleségét szállító Audi A6 egy balra kanyarodó Trabanttal. A Trabant utasai, egy fiatal férfi és nő, a baleset után életüket vesztették. Az Audi utasai csak könnyebben sérültek meg, Nógrádi a baleset után néhány nappal lemondott. A minisztérium illetékesei akkor azt ígérték, hogy a bíróság döntésének függvényében fizetnek kártérítést a családoknak.

A fiatal pár emlékére néhány napja gyászmisét rendeztek, amelyen a minisztérium nem képviseltette magát. A gyászmise előtt levélben közölték a családokkal, hogy nem fizetnek kártérítést, mivel a bíróság mindkét sofőrt egyaránt vétkesnek találta a balesetben. Az Audi vezetőjét azért, mert szabályosan használta ugyan a megkülönböztető fény- és hangjelzést, ám nem győződött meg arról, hogy elsőbbségét meg kapja-e. A Trabant vezetője megszegte a balra kanyarodás szabályait, vagyis a kanyarodás megkezdése előtt nem nézett a tükörbe és túl korán is kezdett kanyarodni.

Az Audit vezető Letenyei Ferencet másfél év fogházban letöltendő börtönbüntetésre ítélték és vezetői engedélyét két évre bevonták.