A Ford prémium márkáit tömörítő csoport változásairól beszélt a Premier Automotive Group (PAG) élén álló Wolfgang Reitzle a 2002-es Range Rover bemutatóján Londonban. Öt márka tartozik a PAG-hez: Aston Martin, Jaguar, Land Rover, Lincoln, Volvo.

A szervezeti felépítésen belül most a három brit márkát, az Aston Martint, a Jaguart és a Land Rovert egy külön csoportként kívánják kezelni. A változtatás célja az értékesítés növelése, nem pedig a gyártási és fejlesztési költségek minimalizálása – mondta el Reitzle.

A Land Rover ügyvezetője, Robert Dover lesz a három márkát irányító igazgatótanács elnöke, miközben megőrzi jelenlegi pozícióját is. A Jaguar és az Aston Martin vezetői, Michael Beasley illetve Ulrich Bez továbbra is saját márkáik élén maradnak, de Dovernek tartoznak majd beszámolási kötelességgel.

Kezdetben a három márka közt még szorososabb lesz a kapcsolat a motorkínálat és a fejlesztések terén.

Nem marad átszervezés nélkül az elnöki limuzinokat jellemzően szállító Lincoln sem. Saját fejlesztőket alkalmaz majd az amerikai luxusmárka, értékesítési hálózatát 2500 egyesült államokbeli egységről 1900-ra csökkentik. Reitzle azt nyilatkozta, hogy a Lincoln hivatalos európai importját továbbra sem tervezi a Ford.

Az intézkedések célja a PAG teljes átszervezéséhez hasonlóan nem a költségcsökkentés, hanem minőség javítása.