A ralivilágbajnoki sorozat utolsó futamát rendezik e hét végén Nagy-Britanniában. A brit rali első napja után a világbajnoki címre esélyesek közül mind a négy pilóta versenyben volt még, a második nap délelőttjén azonban közülük ketten is kiestek.

A Mitsubishi pilótája, Tommi Mäkinen a második gyorsaságin kényszerült feladni a versenyt, mivel ráfutott egy sziklára, ami tönkretette a jobb első kerékfelfüggesztést, és leszakította a kereket. A fordos Colin McRae vezető helyről esett ki, amikor a negyedik szakaszon nagy sebességgel lerohant a pályáról és többször felborult. Az autó csúnyán összetört, de pilóta és navigátora nem sérült meg. McRae azonban továbbra is esélyes a világbajnoki trófea megszerzésére, mert ha Burns és Sainz is kiesik a 42 pontos McRae a bajnok.

A Ford Focus-szal versenyző Carlos Sainz a 13., míg a subarus Richard Burns a harmadik helyen áll. A két pilóta közt 1:09 a különbség. Sainz a második szakaszon kicsúszott és megsérült az autó egyik gumija és felnije, így nem tud teljes tempóval haladni. Az összetettben a tavalyi világbajnok Grönholm áll az élen.