November 20-án írta alá a megállapodás a PSA (Peugeot-Citroen) elnöke, Jean-Martin Folz a kínai Dong Feng Motors elnökével arról, hogy együttműködésüket a közeljövőben kiszélesítik. Eddig csak a PSA konszern egyik felét, a Citroen-t népszerűsítették Kínában, mostantól azonban már a Peugeot márkanevet is be kívánják vezetni a távol-keleti autópiacra.

Jövőre a napokban Év Autója címmel jutalmazott Peugeot 307-es padlólemezére épülő autó összeszerelését kezdik meg, néhány év múlva pedig egy kisebb padlólemezre épülő autó gyártását is megkezdik. 1.6 literes és 2.0 literes benzinmotort is fognak gyártani jövőre az új megállapodás értelmében.

A cég tervei igen ambiciózusak: az első új PSA autót 2002-ben mutatják be, és utána minden évben egy-egy újabb autóval jelentkeznek egészen 2004-ig. 2003-ra már évi 100 ezer autó értékesítését tervezik.

A kínai Dong Feng Motors és a PSA autókonszern között 1992-ben kezdődött meg az együttműködés, amikor is Dong Feng Citroën Automobile Company néven közös céget alapítottak Kínában. Xiang Fan-ben építetek fel egy teljesen új gyárat, ahol évi 150 ezres példányszámban gyártanak jelenleg új autót. A kínai PSA gyárban az alacsony ára miatt igen népszerű Citroën ZX Fukang-ot és a Citroen Xsara Picasso-t gyártják. Az autókon kívül sebességváltók is készülnek itt.