Pert indított a Magyar Autóklub (MAK)a Belügyminisztérium Adatnyilvántartó Hivatala, a parkolóautomatákat üzemeltető Centrum Parkoló Rendszer Kft. és az Euro-Inford adatkezelő cég ellen, mivel szerintük a törvények megkerülésével jutnak a szabálytalanul parkolók adataihoz.

Kovács Kázmér, a MAK jogásza elmondta, hogy mivel az Adatnyilvántartó Hivatal csak akkor adhatja ki az autó tulajdonosának a nevét és címét, ha az autó rendszámán kívül ismert a motorszám és alvázszám is, ezért a törvény megkerülésével jutnak a kívánt adatokhoz.

Feltételezések szerint az Euro-Inford adatkezelő cég a Belügyminisztériumtól megkéri az autó motorszámát és alvázszámát a rendszám alapján, és utána ezt kiadja a parkolási társaságnak. Ezek után a motorszám, alvázszám és rendszám ismeretében a Centrum Parkoló Rendszer Kft már törvényesen kérheti a Belügyminisztériumtól az autó tulajdonosának nevét és címét.

Kovács Kázmér azt is hozzátette, hogy a perrel nem a szabálytalan parkolást akarják legalizáltatni, hanem azt szeretnék, a bíróság döntse el, hogy az adatkérési eljárás törvényes-e.