Az Ibiza harmadik generációja
Az Ibiza harmadik generációja

Az Ibiza harmadik generációja

Az Ibiza harmadik generációja

Az Ibiza harmadik generációja
0,31  az alaktényező. Egy háromhengeres, 64 lovas benzines az alapmotor
A belső térben a Fabiából ismerősek az anyagok, teljesen eltérő a formatervezés
Fotó megosztása:
A negyedik generációs Volkswagen Polo mellett a VW konszern még egy világpremierrel gazdagítja a kisautó kínálatot az idén. A Seat Ibiza premierje a Bolognai Autókiállításon lesz december közepén. Az új Ibiza belseje merőben eltér a Fabia vagy a hazánkban márciustól kínált Polo világától. Hasonló anyagokból épül fel, formatervezése azonban teljesen önálló.

Újdonság az Ibizában az elődmodellhez képest, hogy lézerrel hegesztik össze a lemezeket. Eltérés az elektrohidraulikus szervokormány. a navigációs rendszer és a háromhengeres, 64 lovas benzinmotor is.

A karosszéria 77 milliméterrel hosszabb, 58-cal szélesebb és 19 milliméterrel magasabb a jelenlegi Ibizánál. 267 literes a csomagtartó, ami 17 literes plusz az eddigiekhez képest. Bajosan nevezhető kisautónak az Ibiza, 3953 milliméteres hossza 5 milliméterrel rövidebb az alsó középkategóriás Fiat Tipónál.

Kezdetben Stella, Signo és Sport felszereltséggel, három – vagy ötajtós karosszériával jelenik meg a spanyol autó. Az 1,4 literes benzinesek teljesítménye 75 vagy 100 lóerő, az új fejlesztésű ezerkettes alapmotor 64 lóerős. Ugyanennyit teljesít az SDI szívódízel, 100 és 130 lóerővel kapható a PD TDI turbódízel. Utóbbi a legerősebb dízelmotor lesz a kiskategóriában, sok benzines GTI-re rá lehet majd pirítani vele.