A Wallis Motor Kft. az elsők között hosszabbítja meg hazánkban a garanciát a november elseje után forgalomba helyezett BMW és Mini gépjárművekre illetve alkatrészekre és tartozékokra. Jó hír, hogy a jótállás időtartamának megduplázása nem jelent áremelkedést. A garancia továbbra is kilométerkorlátozás nélkül érvényes. Kérésre az országos márkakereskedői hálózat, illetve az importőr vevőszolgálati osztálya további információkat nyújt a részletekről.

A lépést a BMW AG-vel egy időben tette meg a magyarországi vezérképviselet. A két éves jótállás az Európai Unió államai mellett a világ valamennyi országában értékesített BMW és Mini autókra érvényes.

Magyarországon korábban a Fiat tett hasonló lépést, két évre növelve az október 16-a után értékesített Fiat, Alfa Romeo és Lancia autók garanciaidejét és az országúti segélyszolgálat érvényességét. A Mercedes-Benz képviselet hosszabb ideje ad két év garanciát. A megkérdezett importőrök közül a Porsche Hungaria és az Opel vezérképviselete jelenleg egy hasonló lépés hátterét és feltételrendszerét vizsgálja.