A rendezvényen 50 magyar vállalat képviselője vett részt, mindannyian potenciális Audi beszállítók. Tájékoztatták a meghívott vállalatok embereit az Audi Hungaria és a német Audi minőségi követelményeiről, bemutatták továbbá a két cég beszállítói rendszerét.

1100-nál több magyar vállalat tartozik a győri Audi gyár partnerei közé. Jelenleg az Audi motorgyár beszerzési volumenének 30 százalékát adják hazai beszállítók. A motorgyártáshoz és az autók összeszereléséhez szükséges alkatrészeknek ma még kevesebb mint egy tizede származik Magyarországról. Ilyen termék a kuplung, a hengerfej, a forgattyúsház, vagy a kábelköteg és az ülések.

A minőségi követelmények teljesítése után a cégek kérhetik auditálásukat az Audi szakemberei által. Ezt követően a vállaltok beszállítói státuszt kaphatnak, ami feljogosítja őket a részvételre az Audi Hungaria Motor és a német Audi beszerzési tenderein.

Az Audi Hungaria Motor Kft. az Audi AG 100-os leányvállalata. 1993-ban alakult, Magyarország második legnagyobb exportőre a székesfehérvári IBM után. A vállalat eddig több mint ötmillió motort gyártott. Nemrég egy 265 lovas Audi S4-est ajándékozott a cég a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemnek. Győrben gyártják a sportos Audi A3-as modelleket és az Audi TT kabriót és a kupét, amelyből elkészült a 100 000. példány. A jelenleg 4900 embernek munkát adó cégbe tavaly év végéig 2,1 milliárd (265 milliárd forint) márkát fektetett be az Audi.