Világszerte közel 345 ezer Ford munkást fog személyesen tájékoztatni a vállalat terveiről William Clay Ford a Ford Motor Co. nemrégiben kinevezett elnök-vezérigazgatója – mondta el legutóbbi beszédében. A vállalat hatalmas költségcsökkentő intézkedések bevezetése előtt áll és Ford fontosnak tartja, hogy a munkások ismerjék a helyzetet. A költségcsökkentés részeként hamarosan közel 20 ezer dolgozótól kell megválnia a Fordnak.

Bill Ford fontosnak tartotta ismét megjegyezni, hogy Amerika legnagyobb autógyártója a jövőben a benzinnel sokkal takarékosabban bánó autókat fog gyártani. 2003-ra tervezik a Ford Escape (Európában Ford Maverick illetve Mazda Tribute néven ismert) szabadidőautó, 2004-re pedig a Ford Focus üzemanyagcellás változatának széria gyártását. Az ígéretek szerint ezek az autók már teljes értékűek lesznek.

A Jac Nasser vezetése alatt kirobbant gumibotrány eredménye az lett, hogy a Ford és a Firestone 100 éves együttműködése véget ért. Most, hogy új vezető került a Ford élére, elképzelhető, hogy újra üzleti kapcsolatba lép a két gyár.