Nőttek az eladások, a működési és a nettó nyereség a Toyotánál. 35 százalékkal bővült a működési nyereség, elérve a 4,2 milliárd dollárt (1192 milliárd forint). Az egy részvényre jutó nyereség az előző évinek közel a duplája lett.

A szeptember 11-i New York-i terrortámadást követően sem estek vissza jelentősen a Toyota észak-amerikai eladásai. Ez részben az igen kedvező finanszírozási konstrukcióknak köszönhető, amelyekkel a Toyoták tengerentúli értékesítéseit pörgették meg.

A nyereség növekedésében jelentős szerepe volt annak, hogy a jen gyengült a dollárhoz képest. 108 helyett 122 jent ért átlagosan egy dollár ebben a félévben az előző év azonos időszakával szemben.

Európában kevésbé jó pénzügyi eredményeket ér el a Toyota. Idei mérlegén rontanak a franciaországi gyár beindításának költségei.

Az első félévben a Toyota gépjármű értékesítései elérték a 2,69 millió darabot, ami 1,4 százalékos többletet mutat a tavalyi első félévhez viszonyítva. A teljes pénzügyi évre 5,85 millió autó eladásával számol a legnagyobb japán autógyár.

Hazánkban az első kilenc hónap adatai alapján a Toyota értékesítései estek vissza a legkevésbé a japánok közül a Suzukit leszámítva. Magyarországon 4105 Toyota talált gazdára, ami gyakorlatilag stagnálást jelent.