Puras jövőre nem versenyez a Citroennél
Puras jövőre nem versenyez a Citroennél

Puras jövőre nem versenyez a Citroennél

Puras jövőre nem versenyez a Citroennél

Puras jövőre nem versenyez a Citroennél
Annak ellenére, hogy eddig nem volt túl eredményes Thomas Radstrom ő is bizalmat kapott a csapattól
Phillippe Bugalski csak három futamon lesz ott a jövő évi világbajnoki sorozatból
Fotó megosztása:
Igen érdekes csapatösszeállítással indul jövőre a Citroen ralicsapat. Nem szerepel a csapatnévsorban a spanyol Jesus Puras neve, annak ellenére, hogy ő nyerte ebben az évben a Citroen egyetlen futamgyőzelmét. A Korzika Rali győztese valószínűleg azért nem lehet ott a csapatban, mert ő aszfalton a leggyorsabb és a csapat jövőre a murvás versenyekre helyezi a nagyobb hangsúlyt. Ezt bizonyítja a hét verseny, ahova nevezett a csapat. Ezek a következők:

Monte Carlo Rali január 17-20
Svéd Rali február 1-3
Katalán Rali március 22-24
Akropolisz Rali június 13 -16
Szafari Rali július 11-14
Finn Rali augusztus 8 -11
Német Rali augusztus 22-25

Ott lesz viszont a csapatban az a Sébastien Loeb-Daniel Elena páros, akik már megnyerték a Super 1600-as bajnokságot egy Citroen Saxo Kit-Carral. Igaz, hogy csak tíz ponttal vezetnek, de ha ők nem szereznek pontot és a második helyezett 10 pontot kap, akkor is ők a bajnokok, mert több futamgyőzelmük van. Ezek mellett San Remoban első Citroen Xsara WRC-s versenyén rögtön az előkelő második helyet szerezték meg.
Marad a Citroennél a francia Philippe Bugalksi-Jean-Paul Chiaroni páros, akik már akkor is a csapat tagjai voltak, amikor még F2-ben versenyeztek a Xsarak.
A csapat harmadik párosa Thomas Radstrom-Denis Giraudet kettős, akik közül a navigátor ért el nagyobb sikereket, ő volt ugyanis eddig Didier Auriol mitfahrere. Thomas Radstrom eddigi legjobb eredménye az idei Svéd ralin elért második helyezése, akkor a Mitsubishi csapat színeiben indult. Idén is szerepelt már a francia csapatban, az akropolisz ralin állt rajthoz egy Xsara WRC-vel.

Loeb és Radstrom mind a hét futamon rajthoz áll majd, míg Bugalski csak Monte Carloban, Spanyolországban és Németországban.