Az Amerikai Egyesült Államokat ért szeptemberi terrortámadás után számos pénzember golyóálló terepjáróban utazik, mert limuzinját nem tartja elég biztonságosnak. A főleg hosszított limuzinok gyártásával foglakozó Big Toys karosszériaépítő cég a nyár végén még harminc munkatársát bocsátotta el. Szeptember 11-e után igencsak felélénkült a kereslet a nem csak golyó-, de bombabiztos terepjárók iránt. Az új megrendelők azt is igénylik, hogy gépjárművük irodaként is használható legyen. Számítógépet, internet hozzáférést, TV-t valamint DVD-lejátszót is kérnek autóikba.

A Big Toys-nál nem is szépítik a helyzetet: “Azzal keresünk pénzt szeptember 11-e után, hogy az emberek biztonságos mozgó irodákat akarnak. Biztonságban akarnak lenni, amíg üzleti ügyeiket intézik.”

Nem olcsó mulatság egy ilyen autó, egy Ford Excursion átalakítása irodává 95 000 dollárba kerül (26,6 millió forint). Amennyiben valaki nem csak az informatikai átalakítást de a páncélozást is megrendeli, akkor 175 ezer dolláros (49 millió forint) számlát kap.

Az egyik legnevesebb átalakító, az O’Gara-Hess & Eisenhardt, amely jellemzően kormányhivataloknak és magánszemélyeknek szállít limuzinokat, eddig alig tudott eladni könnyű fegyverzetű páncélozott gépjárműveiből. Szeptember 11 után ez is megváltozott: már 15 nagyobb megrendelés futott be hozzájuk magánszemélyektől és az amerikai kormányzattól.