2002-re csak abban az esetben kapnak prémiumot a Genaral Motors felső vezetésének tagjai, ha a J.D. Power listáján a konszern autói elérik a harmadik helyet. A jelenlegi listát a Toyota vezeti az első kilencven napban 100 új autón jelentkező 1,15-os hibával, második a Honda 1,33-mal. Harmadik a Nissan 1,45 századdal, amely márkától egy hajszállal lemaradva következik a GM 1,46-tal.

Ron Zarella, a GM észak-amerikai tevékenységéért felelős alelnöke keresetlen egyszerűséggel vázolta a helyzetet: “Ha megverjük a Nissant, megkapjuk a pénzt.” – mondta a Detroit News szaklapnak nyilatkozva. Zarella nem zárta ki, hogy a Hondát is beérhetik a J.D. Power rangsorban, mivel véleménye szerint nincsenek jelentősen lemaradva a Hondától. Szakértők szerint a GM-nek jó esélye van az ambiciózus cél elérésére, részben amiatt, hogy a Cadiillac leváltja az eredményeit rontó Caterát a felső kategóriás Cadillac CTS limuzinnal.

A J.D. Power rendszeresen vizsgálja az autók minőségét és az autótulajdonosok elégedettségét. Listáját mérvadónak tekintik az autóiparban.