Igen jól szerepelt az Opel Astra Eco 4 a szériaautók közt. 1.7 literes dízelmotorja 6 liter gázolajat fogyasztott a 160 kilométeres tesztút alatt, ami 3,8 liter/100 kilométeres átlagfogyasztást eredményezett, 90 km/órás átlagsebesség mellett.

Az összes üzemanyagcellás autó közül az Opel Zafirán alapuló HydroGen1 tudta csak teljesíteni az 1350 kilométeres utat Los Angeles és Las Vegas közt a 32 fokos hőségben. Az Opel alternatív hajtási módokat kutató intézetének vezetője, Dr. Udo Winter szerint a siker egy lépéssel közelebb segítette a HydroGen1-et a szériagyártáshoz.

1998-ban ünnepelte 100. születésnapját a Michelin reklámfigurája a Bibendum. Ebből az alkalomból rendezték meg először a Michelin Bibendum fogyasztási versenyt, amelyre azóta minden évben sor kerül.

Idén harmadik alkalommal álltak rajthoz a világ autógyártói a fogyasztási versenyen. A versenyen minden jelentős európai, japán és amerikai autógyártó megmérettette magát. A rajhoz álló autók mindegyike a benzinmotort kiváltó hajtással rendelkezett. Az idei 51 induló közt volt elektromos, hibrid üzemű, gázzal hajtott, üzemanyagcellás és dízel üzemű autó is.