A most futó Mercedes C-osztállyal azonos padlólemezre épül majd a jövőre bemutatkozó Mercedes CLK következő modellje, de a C-nél hosszabb tengelytávval rendelkezik majd az új kupé. A csukott tetős változat a márciusi Genfi Autókiállításon debütál majd, míg a nyitott tetősre 2003-ig kell még várni.

A hosszabb tengelytáv és a nagyobb hossz eggyel magasabb osztályba helyezi majd az új CLK-t, ezért valamelyest drágább is lesz a most futó szériánál. A nagyobb kupékhoz hasonlóan a Mercedes CLK is B oszlop nélkül fut majd, ezért az biztonsági öveket az ülésekbe integráják.

Bár a fotókon a CLK kabrió még vászontetővel rendelkezik, egyes információk szerint a CLK kabrió is az SLK és a legújabb SL-hez hasonlóan elektromosan nyitható keménytetőt kap. Szintén az SL-től örökli majd a CLK az elektro-hidraulikus féket.

Az új Mercedes CLK-ban mutatkozik majd be a német gyár közvetlen befecskendezéses benzinmotor családja. A legkisebb tagja 1.8 literes és 168 lóerős lesz, kompresszoros feltöltéssel, és a gyár ígéretei szerint 10 százalékkal kevesebbet fogyaszt majd, mint a 2.0 literes 163 lóerős motor.