Oldtimer aukció – Megérkeztek az autók 1

Oldtimer aukció - Megérkeztek az autók

Azoknak is érdemes megnézni az október 28-i aukció kínálatát, akinek se pénze, se kedve nincs licitálni. A hétköznapi forgalomban gyakorlatilag nulla a valószínűsége annak, hogy testközelből csodálhasson meg az egyszeri autórajongó egy Daimler Sovereign-t, egy Jaguar Mark IX-est vagy egy E-Type-ot. Harmonikatetős ponton Mercedest se igen látni, az eredeti, kombi karosszériás Austin Miniről nem is beszélve.

A Jaguar Mk IX egy lenyűgöző masztodon. Magas embereknek is majd mellvonalig ér a monumentális gépháztető. Műszerfalán korábbi Jaguarok egy jellegzetessége fedezhető fel: a fordulatszámmérő a kilométerórával ellentétes irányban mutatja a motorfordulatot. Stiláris eszközként ez a megoldás a Frankfurtban bemutatott Jaguar R-Coupé.

Állólámpás Mercedesből rögtön kettőt is látni a Jaguar szalon mellett található helységben. Az egyiket igen szép állapota miatt érdemes megnézni, a másik viszont nemcsak az eredetiség fetisisztákat borzasztaná el a csomagtérfedélre házilag felcsavarozott sprőd gumispoilerrel.

A Ford Corsair és a Karmann Ghia Typ 34-es is figyelemre méltó. Előbbin korábbi családi autók jellegzetességeit eleveníthetjük fel, utóbbi kiemelkedően szép állapota miatt lehet érdemes figyelmünkre. Viszonylag olcsón megszerezhető a kikiáltási ár alapján a Peugeot 403 és 404, bár egy árverés lendületében a kívülállók számára irracionálisnak tűnő leütési árak alakulhatnak ki, de erről csak az október 28-i aukción tudunk meg biztosat.