1998-ban indult utoljára külföldön az ötszörös magyar bajnok Ifj. Tóth János. Akkori navigátorával, Gergely Ferenccel meg is nyerték az osztrák Semperit Ralit. Most is Ausztriában áll rajthoz Janika, de jelenlegi navigátorával, Tóth Imrével először versenyeznek külföldön.

November 8 és 10 között ugyanott rendezik az osztrák futamot, mint korábban, de ezúttal A1 Waldviertel Rallye-nak nevezik. A verseny teljes távja 528 kilométer, amelyből a 24 gyorsasági szakasz 262 kilométert tesz ki. Főleg aszfalton folyik majd a viadal, de lesznek murvás részek is a szakaszokon, így nagy szerepet játszanak a megfelelő gumik.

Szép számmal vesznek részt ezen a versenyen magyar versenyzők is, majd’ harmincan adták le nevezésüket a futamra. A hagyományos verseny után rendezik a pályákon a dízel futamot és a veterán autók versenyét.
Janikának nem lesz könnyű dolga, ugyanis még nem dőlt el az osztrák bajnoki cím, így igen kemény verseny várható. Ennek megfelelően a Schmidt Racing első számú versenyautóját nem Janika kapja meg, hanem osztrák bérlőtársa, Sperrer. A magyar bajnoknak Rolf Schmidt egy már meglévő karosszéria alá épít egy új autót, ám az alkatrészek lassú érkezése miatt elképzelhető, hogy nem lesz kész a Peugeot 206 WRC. Ebben az esetben Franciaországból bérelnek egy versenyautót Ifj. Tóth János számára.