Mazda tanulmányautó gyermeklelkű felnőtteknek

Secret Hideout, vagyis titkos búvóhely, a Mazda tanulmányautójának típusneve, ami több más autó közt, így az új Mazda 6 mellett mutatkozik be a Tokiói Autókiállításon. 3,93 méteres hosszával a kisautók és az alsó középkategóriás autók közt helyezkedik el a koncepcióautó, mely hatalmas tengelytávjával nagy belső teret ígér. A sajtóanyagban a megadott tengelytáv centire ugyanannyi, mint az autó hossza. Ez inkább elírás lehet, mint valami csoda, hiszen a Hideout is rendelkezik első-hátsó túlnyúlással, így a tengelytáv 2,5 méter körül lehet.

1,53 méter magas a kocka búvóhely, ami nem teszi egyterűsen magassá, viszont arra elegendő, hogy az unalomig leegyszerűsített fotelokban kiegyenesedve ülhessünk. A Mazda szerint nappali hangulatú utastérben a négy személynek szánt ülések olyan könnyedén rendezgethetők, mint a kedvenc tévénéző fotelunk a nappaliban.

Az autó legérdekesebb része az új fejlesztésű, 1.3 literes benzinmotor. A 16 szelepes erőforrás a Mazda új motorpalettájának első tagja. A változó szelepvezérléses motor technikai adatait egyelőre nem hozták nyilvánosságra.