A Ford ígéretei szerint az új Fiesta Courier bár az előző változat utódja, annál mégis sokkal többet nyújt majd. Ezt támaszthatja alá, hogy a kémfotók tanúsága szerint a Courier egyik oldalán szériában található tolóajtó, előzetes gyári információk szerint azonban a másik oldalra is rendelhető felárért oldalajtó. Az oldalsó pakolási lehetőségre szükség is van, mivel a Fiesta Courier fő konkurensei, a Renault Kangoo, a Citroen Berlingo, vagy a legfrissebb újdonság, az Opel Combo is kínál oldalsó tolóajtókat.

A haszonjármű változaton kívül valószínűleg gyártani fognak egy ötszemélyes, személyautós szemmel nézve óriási csomagterű autót is, ami a Citroen Berlingo Modutophoz hasonlóan az utasok feje felett is kínál majd apró zárható rekeszeket.

Várhatóan egy 1.3 literes benzin és egy sokkal érdekesebb 1.4 literes TDCi dízelmotorral kezdődik meg a Fiesta Courier értékesítése, és később egy 1.6 literes 100 lóerős benzines érkezése is lehetséges. Az 1.4 literes dízelmotor közös nyomócsöves befecskendezésű és a PSA-Ford közös termék.

Jövő év első felében kezdődhet meg Ford Fiesta Courier utódjának forgalmazása a nyugat-európai országokban.