Autós újdonságok már Budapesten is 1

Autós újdonságok már Budapesten is

A Porsche Hungaria standjain nem minden frankfurti újdonság látható, így az új Polo sem, de azért így sem marad világújdonság nélkül a magyar közönség.
A Skoda új luxusautója szerencsére megcsodálható a budapesti szalonon. A Volkswagen Passatnál nagyobb felső középkategóriás Skoda forgalmazása jövő márciusban kezdődik. Az induló ára 2.0 literes szívó vagy 1,8 literes turbós benzinmotorral 6,5 millió forint körül várható, míg a felső árhatár 2.5 literes, V6-os dízelmotorral, minden földi jóval felszerelve 12 millió körül alakul majd. Classic, Comfort és Elegance változatban lesz megvásárolható a Superb. Elsősorban flottamegrendeléseknél juthat szerephez a Superb, mivel ez a kocsi már vállalatvezetők számára is megfelelő autó.

A Seat standján az Arosa jelentette az újdonságot. A spanyol kisautót eddig nem forgalmazták hazánkban. Az Audi az A4-es kombi változatát mutatta be, míg a Volkswagen standján a W8-as motorral szerelt luxus Passat állt a fénypontban, amely már megrendelhető. Roppant látványos tánckísérettel találkoztunk a Porsche Hungaria “Autóváros 2001” névre keresztelt pavilonjában tartott bemutatókon, de a hamisítatlan autórajongóknak nem csak a gyönyörű lányok dobogtatták meg a szívét. A Passat W8 motorhangjával kísérték a bemutató egy részét. A hangélmény alapján nulláról kétszáz fölé szaggattak fel a kézi váltós nyolchengeres autóval, minden fokozatban kifektetve a fordulatszámmérőt.

A Renault standján a két új nagyautó, az Avantime és a Vel Satis mellett a Trafic haszonjármű volt a főszereplő. A két nagyautó forgalmazása csak jövőre kezdődik, míg a Trafic már a szalon kezdetétől kapható, akárcsak a Renault Kangoo összkerék-hajtásos változata. A 4×4-es Kangoo induló ára 1.6 literes, 95 lóerős benzinmotorral 4,3 millió forint.

A Toyota az Avensis Verso és az új Camry mellett egy új márkát mutatott be a magyar piacon. A Toyota luxusmárkájának, a Lexus modelljeinek forgalmazást Magyarországon az év végén kezdik meg. Kezdetben a Lexus IS200-as, a GS300, az LS 430, az RX300 lesz kapható az addigra felépülő Lexus szalonban.