Magyarországon minden évben rendeznek autókiállítást a Budapesti Vásárközpont területén, ám míg minden páros évben az autókhoz kapcsolódó háttéripar jut főszerephez, addig minden második évben a világújdonságoké a terület. Idén az autóké a főszerep.

Az október 17-e és 21-e között megrendezésre kerülő 14. Budapesti Autószalonon szinte hiánytalanul megtalálhatóak lesznek azon világújdonságok, melyek a világ legnagyobb autókiállításán, Frankfurtban debütáltak alig több mint egy hónapja. Bizonyos szempontból többet is nyújt a budapesti szalon, mivel míg Németországban kizárólag személyautók debütálhattak, addig hazánk autószalonján haszonjárművek világpremierje is megtartható. Ennek és több más tényező szerencsés együttállásának köszönhető, hogy az Opel Combo haszonjármű változatának világpremierje Magyarországon lesz, ami még sohasem fordult elő.

Október 17-én, a szakmai napon csak 16 éven felüliek látogathatják a szalont 10 és 18 óra közt, a napijegy ára 3500 forint. Október 18. és 21. között felnőtteknek a belépőjegy 1100 forintba kerül, a kedvezményes jegy (nyugdíjas, 14 év alatti diák, katona) ára 700 forint. Két felnőtt és két 14 év alatti gyermek 2200 forintért juthat be a Budapesti Autószalonra. A közönségnapokon a szalon 10 és 20 óra közt tart nyitva.

A Budapesti Városközpontot az Őrs Vezér térig 2-es metróval utána pedig 100-as busszal, vagy 39-es villamossal lehet megközelíteni. A Blaha Lujza térről a 37-es villamossal érhető el a szalon, a Pongrácz utcai megállónál leszállva.