Ma jelentette be a Subaru World Rally Team, hogy Tommi Mäkinen, a Mitsubishi versenyzője jövőre náluk versenyez. A négyszeres világbajnok finn pilóta két évre szerződött a másik japán csapathoz. Természetesen navigátora, Risto Mannisenmaki is vele tart és továbbra is együtt indulnak. Négy egyéni világbajnoki címét a Mitsubishi színeiben szerezte a versenyző, 1996 és 1999 között.

“Úgy éreztem, itt az idő a váltásra, és nagyon örülök, hogy a Subarutól ezt a lehetőséget kaptam.
Világos elképzelésük van arról, hogyan nyerhetik meg a világbajnokságot, és büszke vagyok rá, hogy részem lehet ebben. Nagyon tisztelem a Subarut és örülök, hogy ezekkel az emberekkel dolgozhatok majd együtt.”- mondta Mäkinen a bejelentés után.

A Subaru csapatvezetője, David Lapworth így vélekedett az új helyzetről: “Soha egyetlen pilóta sem volt olyan eredményes, mint Tommi az utolsó öt évben. Számunkra ő az eszményi első számú pilóta, akivel bármit elérhetünk. Legfontosabb célunk, hogy 2002-ben ismét világbajnok legyen.”

Tommi Mäkinen 1986-ban kezdett versenyezni a finn junior bajnokságban. Pályafutása során indult N-csoportban és F2-ben is, ahol szintén sikeres volt. Eddig 97 világbajnoki futamon indult, amelyek közül 22-n diadalmaskodott. Ötször volt második és tízszer harmadik.