Jövőre érkezik az új Opel Vectra 1

Jövőre érkezik az új Opel Vectra

A jövő márciusi Genfi Autókiállításon mutatják be hivatalosan az Opel Vectra harmadik generációját, de gyári képek már most is léteznek az autóról. A középkategóriás Opel formáján a korábbi Opel tanulmányautók design-ja köszön vissza. Az új Vectra leginkább a Frankfurti Autókiállításon bemutatott Signum 2-re hasonlít, bár természetesen a radikális megoldások kimaradtak a széria autóból.

Minden irányban nő az új Vectra elődjéhez képest. A tengelytáv 60, a belső magasság pedig 36 milliméterrel lesz nagyobb, így belül sokkal nagyobb hely várja az utasokat, és a hátsó utasok lábainak is jut bőven hely.

Az Opel egyelőre nem közölt részletes technikai adatokat a jövőre megjelenő újdonságról. A motorkínálat a benzinesek terén valószínűleg 1.8 litertől indul, míg a legkisebb dízelmotor 2.0 literes 100 lóerős lesz. A felárért rendelhető automata sebességváltó ötfokozatú az új Vectrácban.

Az új Vectrában debütál és valószínűleg a későbbiek folyamán a többi Opelbe is beépítésre kerülhet az új menetstabilizáló elektronika, az ESP Plus. A részben alumíniumból építkező, igényes megoldású több lengőkaros hátsó kerékfelfüggesztés jó útfogást és rugózási komfortot ígér.

A jövőre megjelenő négy- és ötajtós Vectra mellé két éven belül csatlakozik a kombi Vectrum is. Az eltérő név is hangsúlyozza, hogy a kombi karosszériás Vectra a másik két változattól eltérő filozófiájú. A kombiban elképzelhető, hogy akár hét személy is utazhat.