A 70-es évek óta készít a Mercedes-Benz Pullman változatot S-osztályos Mercedesekből. A hosszított tengelytávú limuzinok nem csak tágasabb utasteret és eggyel több üléssort, hanem nagyobb fényűzést és több luxust is nyújtanak.

1998-ban, a Párizsi Autókiállításon mutatták be a most futó Mercedes-Benz S-osztályt. A W 220 kódjelű Mercedes zászlóshajóból készülő Pullman változat tengelytávja és hossza egy méterrel lett nagyobb. Így a Pullman pontosan 6158 milliméter hosszú. A szélesség és hosszúság nem változott.

A Pullman S-Mercedes utasterében egymással szemben két üléssort helyeztek el. 70 centiméteres a lábtér a két sor között, ami 20 centivel hosszabb, mint az előző S-Mercedes hosszított változatában. A plusz üléssor helyett választható két különálló, elektromosan mozgatható ülés is.

A Pullman első és hátsó ülései közötti üvegfal elektromosan mozgatható a hátsó üléssorból, akárcsak a külvilágtól elválasztó függöny. A luxus Mercedesben nem csak a vezetőt kényeztetik el különféle elektromos felszerelésekkel, hanem a hátsó utasokat is.

Külön hifi berendezés felel a hátsó utastér hangzásáért és DVD-vel felszerelt televízió is rendelhető az autóba. A szokványosnak mondható bárszekrény mellett akár íróasztallal is felszerelhetik az “irodát”. Hogy a teljes üzletvezetés elintézhető legyen az autó hátsó üléséről, interneten keresztül is kommunikálhat a Pullman utasa.

A Pullmant csak az S-osztály erősebb motorjai hajthatják. A kisebbik motor V8-as, ötliteres és 306 lóerőt teljesít, míg a nagyobb V12-es 367-et.