Az idén bemutatott Audi Avantissimo és a tavaly debütált Project Rosemeyer formái köszönnek majd vissza a 2003-ban bemutatkozó új Audi A6-oson. Az Audi felső középkategóriás modelljén idén hajtottak végre modellfrissítést, és az új autók forgalmazása már hazánkban is megkezdődött. A tanulmányautókkal való hasonlóság mellett az új A6-os nagyban emlékeztet majd a most futó modellre.

A minden bizonnyal az Audi A2-eshez és A8-ashoz hasonlóan alumínium térrács szerkezetre épülő következő Audi A6-os három karosszéria változatban készült majd. A jelenleg is készülő kombi és limuzin mellett tervezik egy kupé bemutatását is, mivel e téren konkurensei fölé nőhetne az ingoldstati gyár.

A motorkínálat terén még nem lehet biztosan megmondani mi várható, de információink szerint a legkisebb benzinmotor egy 2.4 literes V6-os, míg a legkisebb dízel 2.0 literes négyhengeres lesz. A BMW M5 ellenfelének szánt 400 lóerős A6-os bemutatása szinte már biztos, de később, valamikor 2004-ben egy 300 lóerős V8-as dízel debütálása is várható.