Dr. Szórád József 11 évig, a magyarországi importőr alapítása óta állt az Audi, SEAT, Skoda, Volkswagen, Weltauto és Porsche márkákat valamint a Volkswagen haszonjárműveket hazánkban forgalmazó vállalatcsoport élén. A cég alapítása óta több, mint 170 000 autót adtak el az importőr márkakereskedői. Vezetése alatt a Porsche Hungaria számos állami tendert is megnyert. A karizmatikus, keménykezű vezető irányításával cége a hazai újautó-piac meghatározó gépjármű importőrévé vált. Vitathatatlan kereskedelmi érzékével, profizmusával és magas elvárásaival számos fiatal szakembert nevelt ki maga alatt.

1990-ben egy hotelszobából indulva építette fel Magyarország egyik (konkurensei által is elismerten) legsikeresebb cégcsoportját.
Autós pályafutását a kilencvenes évek legelején azonnal egy emlékezetes sikerrel indította – a rendőrautók leváltására kiírt közbeszerzésen aratott győzelemmel, melynek eredményeként VW Golfok vették át a Ladák helyét.

A Porsche és a Piech család valamint a vállalatcsoport vezetése köszönetét és rendkívüli elismerését fejezte ki a magyarországi Porsche csoport létrehozása, és eredményes működtetése érdekében kifejtett elkötelezett munkájáért.