A Ford vezető formatervezője az esseni egyetem tanulóival együttműködve készített el egy Ford Ka tanulmányautót. Egy évvel ezelőtt kapták a diákok az autót a gyártól, hogy formatervezési elképzeléseiket megvalósíthassák. Strandautó névre keresztelték a nyitható tetejű különleges típust. Buggy-s hatást kívántak elérni azzal, hogy megemelték az autó futóművét és nagyobbra vették a sárvédőket. Ehhez társul az első és hátsó rész masszívabb, off-roados átalakítása. Eltüntették a hűtőmaszk nyílását, ám, hogy a hűtés mégis megmaradjon, a lökhárító alsó részén nagyobb, sportosabb nyílásokat alakítottak ki. A hűtőmaszk helyén lévő műanyag részbe a gyártó nevét gravírozták. Az autó tetejét és a csomagtér ajtaját eltüntették, hogy igazi életérzés autót hozzanak létre. Ám a tengerparton is előfordulhat zápor, ezért egy kis felgörgethető vászontetővel látták el a strandautót.

Kivehetők az autó ülései, hogy ne kelljen a tulajdonosnak még nyugágyat is magával vinnie, ezek ugyanis megfelelnek ennek a célnak. A Ka hátsó részében függőágyat is kialakítottak egy kis szunyókáláshoz.
Többfunkciós képernyővel vértezték fel a belső teret, amely nem csak az autó haladási sebességéről ad tájékoztatást, de a hozzá kapcsolt Gameboy képernyőjeként is üzemel.