Másodfokon másfél év fogházban letöltendő szabadságvesztésre ítélték Letenyei Ferencet, Nógrádi László egykori közlekedési miniszter sofőrjét. Idén tavasszal első fokon még két év négy hónap volt az 56 éves férfi büntetése, valamint három évre eltiltották a vezetésétől. Most az eltiltást is mérsékelték két évre.

Az ítélet enyhítését az tette lehetővé, hogy nagyobb súllyal vették figyelembe a másik autó sofőrjének vétkességét. A vizsgálat megállapította, hogy a baleset pillanatában a miniszteri Audi sofőrje szabályosan használta a megkülönböztető hang- és fényjelzést, ám nem győződött meg arról, hogy megkapja-e az elsőbbséget. A másik autós abban vétkezett, mert vétett a balra kanyarodás szabályai ellen, vagyis a balra kanyarodás megkezdése előtt nem győződött meg arról, hogy másik autó belekezdetett-e előzésébe.

A Nógrádi Lászlót szállító Audi A6-os tavaly októberben ütközött össze egy Trabanttal a hetes úton, amikor a miniszter egy megnyitóra sietett. A Trabant vezetője a kórházba szállítás után, utasa pár nappal később vesztette életét. A miniszteri autóban utazott Nógrádi felesége is. Az Audi utasai könnyebb sérüléseket szenvedtek.