Egy ismert spanyol bika után a Murciélago nevet kapja a Lamborghini új sportkocsija, amely az első új modell mióta az Audi tulajdonába került az olasz autógyár. A középmotoros autó világpremierje Frankfurtban lesz. A megfelelő menetteljesítményről egy 6 literes V12-es erőforrás gondoskodik, aminek a legnagyobb teljesítménye 580 lóerő.

Emellett 650 newtonméteres forgatónyomaték is a vezető rendelkezésére is áll. A Murciélago végsebességéről egyelőre nincs pontos adat, de biztos, hogy 330 km/óra körül lesz. Az autó 0-ról 100 km/órára 3.8 másodperc alatt gyorsul fel. Hatsebességes kézi váltón át jut a teljesítmény a kerekekhez, az Audi ezúttal a négykerék hajtás mellett voksolt.

Vonalvezetésében továbbra is emlékeztet a Diablora az új Lamborghini, és megmaradtak az előre-fölfelé nyíló ajtók is. Nagy hátsó szárnyra nincs szükség a Murciélago esetében, ugyanis egy kis szárny 130 km/óránál előbújik, majd 220 km/óránál még jobban kitolódik és megfelelő leszorító erőt generál. Igény esetén a két felső-oldalsó levegőnyílás fedőlapjai is kitárulnak, hogy több levegő juthasson a motortérbe, ezzel is jobban sarkallva a 12 hengeres erőforrást.

A belső térben az Audikhoz hasonlóan kiváló minőségű anyagokkal találkozhatunk. A csomagtér továbbra is az első tengely fölött helyezkedik el, ahol továbbra is egy hétvégére való csomag fér el. Az autó ára exkluzivitásához mérten igen magas, 550 ezer márka, ami körülbelül 70 millió forint.