Szeptember 13-án nyílik az Nemzetközi Frankfurti Autókiállítás, vagy ahogy röviden hívják IAA . Ez az 59. alkalom, hogy megrendezik az IAA-t. Tíz napon keresztül tekinthetik meg a látogatók a kiállított járműveket. 1100 kiállító érkezik a helyszínre több, mint 40 országból, akik 235 ezer négyzetméternyi területen mutatják be termékeiket. Az autószalon több, mint 50 világ és 6 európai bemutató helyszíne lesz.
Németországban 1897-ben rendeztek kiállítást gépjárműveknek, amikor is nyolc motorral hajtott jármű volt látható egyetlen napig a Hotel Bristol-nál Berlinben. 1921-ben már 90 személyautót és 49 teherautót mutatott be 67 gyártó, ekkor még ugyanis egyszerre tartották mindkét járműtípus bemutatóját. 1939-ben már 825 ezer látogatója volt az autós seregszemlének, amelyen ebben az évben mutatkozott be a Volkswagen elődje a K-D-F-wagen ( Kraft-durch-Freude-wagen), amely később a bogarat is gyártotta.
1961-ben ismét megdőlt az IAA rekordja ekkor ugyanis 950 ezren voltak kíváncsiak a kiállított autókra. Japán autót először 1965-ben állítottak ki az IAA keretein belül.

A 2001-es kiállításon egyebek mellett bemutatkozik a Mercedes Sl, a Porsche Targa, a BMW 7-es is. Több gyártó különleges tanulmányautóval hívja fel magára figyelmet. A kiállítás egyik legnagyobb durranása lesz a Lamborghini új sportkocsija, amelyet már Frankfurtban láthatnak a látogatók.

Különböző érdekes programokkal is várják a látogatókat a Frankfurti Autószalonon. Lesz terepjáró tesztelés, ahol meredek falon is kipróbálhatják a terepjárókat a látogatók.
Emellett lehetőség van teljesen ingyenesen az egyik külső helyszínen felállított tanpályán a vezetői tudás csiszolására is. Hasonlóan a Magyarországi pályákhoz lesz vizes szakasz és szlalom pálya is. A gyakorlók mellé egy profi tanár ül be, akinél a bal oldalt szintén vannak pedálok, így tud segíteni a tanulónak.

A kiállítás hétköznap reggel kilenctől este nyolcig van nyitva, hétvégén reggel kilenctől este fél hétig. A belépőjegyek ára pedig a következőképpen alakul: 13-án és 14-én a szakmai napokon 80 márka( kb.:10 ezer forint) a napi jegy ára, míg a többi hétköznap 25 (kb.:3200 forint) márka. Hétvégén 30 (kb.: 4000 forint) márkáért lehet egy napra kiállítás területére bejutni. A félnapos jegy ára, ami délután négytől érvényes 15 márka, ugyanennyiért látogathatják a tanulók is egésznap a kiállítást.

Budapestről Frankfurtba autóval a következő útvonalon érdemes eljutni: Budapesttől Hegyeshalomig (határ) az M1-es autópályán, onnan Bécsig az A4-es autópályán, ahonnan át kell térni az A1-es autópályára, amelyen, Linzen át Passauig kell eljutni (határ). Németországban az A3-as autópályán Passautól Nürnbergen át, juthatunk el Frankfurtba. A megadott útvonal, 946 kilométer hosszú és átlagos viszonyok között 9 óra alatt el is lehet érni Frankfurtba.

Vonattal hétfő, kedd, péntek és szombati napokon indulhatunk útnak a Déli Pályaudvarról ( Budapest), ahonnan reggel 9 óra 20 perckor indul a Liszt Ferenc Euro City, amely 19:40-re van Frankfurtban.