Mivel az új modell érkezéséig még két év van hátra, a valódi 407-esről továbbra sem léteznek fényképek, csak egy ahhoz nagyon hasonlító számítógéppel készített rajz.

A képek láttán és gyár közeli információk szerint a 406-os Peugeot-t leváltó 407-es elődjénél sokkal sportosabb vonalvezetést kap. Formája fiatalabbak számára is tetszetős lesz, az új 407-es nem csak konzervatív vevőket vesz célba. Kissé magas építési módjával a 407-es nagyobbnak láttatja magát, mint amilyen valójában, de a 406-oshoz képest minden irányban gyarapodik az új modell.

Az új középkategóriás Peugeot a Citroen C5-tel azonos padlólemezre épül, de a hidropneumatikus rugózás természetesen a Citroen sajátossága marad, a Peugeot hagyományos acélrugókat kap.

Motorválaszték terén még korai lenne bármi biztosat mondani, ám az nagyon valószínű, hogy a PSA és a Ford közös fejlesztésében készülő 2.7 literes, V6-os HDI motor a feltűnik majd a már ismert 2.2-es dízel mellett. A benzinesek terén egyelőre egy 2.0 literes és egy 3.0 literes motor tűnik biztosnak, bár valószínű egy kisebb belépő motor is.

A két év múlva esedékes bemutatón csak a limuzin és a kombi debütál. Még nem született döntés azonban arról, hogy a kupé is utódot kap-e. Ha igen, az új kupé legkorábban egy évvel később, 2004-ben mutatkozhat be.