Ünnepi modellek a Jaguártól
Ünnepi modellek a Jaguártól

Ünnepi modellek a Jaguártól

Ünnepi modellek a Jaguártól

Ünnepi modellek a Jaguártól
Az alapító William Lyons egy 1966-os Jaguar E-Type 4.2 Coupeval
A négyliteres kis szériás XJR a 19 colos könnyűfém kerekeiről ismerhető fel
Fotó megosztása:
Sir William Lyons-nak, a Jaguár alapítójának születésének 100. évfordulójára különleges autókkal készült a brit gyártó. Három Jaguár típusból kerülnek ki az egyedi autók, és mindegyik típusból 500-500 darab készül majd. Az autók nevében is feltüntetik, hogy a jeles évben készült szériából valók: XJR 100, XKR 100 Coupe és XKR 100 Cabrio lesz a korlátozott példányszámú autók típusjelzése. Mindhárom típus 4 literes V8-as motorral készül, amelynek teljesítménye 370 lóerő, 6150-es fordulatszámon. Ezzel a teljesítménnyel az autók 5,5 másodperc körüli gyorsulást képesek produkálni. Maximális sebességük 250 km/h, ahol elektronika hűti le a vezető kedélyeit.

A jubileumi autók széria tartozékai lesznek a fűthető elektromosan mozgatható, memóriás ülések. Továbbfejlesztett hi-fi rendszerrel és műholdas navigációs rendszerrel is kedveskednek tulajdonosaiknak a 100-as autók. Ezen felül az XKR 100 belsőtere a sportos irányvonalat követve alumíniumborítást is kap.

Brembo fékrendszer gondoskodik az évfordulóra készített autók kiváló lassulásáról, amelyet egyedi keréktárcsák mögé rejtettek. Az XJR 100 19 colos, míg az XKR 100 20 colos könnyűfém felniket kap.

A különleges Jaguar-szériáról a tehetősebb magyar vásárlók sem maradnak le. A limitált széria darabjai hazánkban is megrendelhetők.

Az egyedi autószéria mellett egy hatnapos emlék-ralival is megemlékeznek az alapító 100 évvel ezelőtti születéséről. A rali szeptember 2-án indul Blackpool-ból. A Jaguaros mezőny érinti többek közt Liverpool-t, Birmingham-et és szeptember 8-án érkezik Coventry-be. Szeptember 4-én, William Lyons születésnapján a mezőny Halewood-ban állomásozik – ahol a Jaguar X-Type gyártása zajlik -, ahol végigkísérhetik az alapító életútját.