Colin McRae a rali világbajnoki sorozat szünetét kihasználva szeptember 1-én a Skót Ralifutamon áll rajhoz egy Super 1600-as Ford Pumában. A skót versenyző hazai közönség előtt, a mezőny elején indul, a versenyben nem vesz részt. McRae rajongói teljesen biztosak benne, hogy a rali vb-n Ford Focusszal versenyző pilóta a Pumában is látványos autózást fog bemutatni. A nézők szórakoztatását garantálja az is, hogy a 11 erdei szakasz nagy részét monitoron keresztül is figyelemmel kísérhetik.
Az 1995-ben Subaru Imprezával rali világbajnokságot nyert McRae Martin Rowe Pumájával indul hazájában. Navigátora Roger Herron lesz.

A Ford három lépcsőt kínál a fiatal ralipilótáknak. Elsőként a Ford Ka kupát, ahol 1.3 literes Ka raliautókkal versenyeznek, másodikként az 1.4 literes Ford Pumák versenysorozatát. Az igazán tehetséges kezdők pedig legvégül a Super 1600-as Ford Pumákban élesíthetik oroszlánkörmeiket. A FIA idén írta ki a Super 1600-as sorozatot, ahol 1.6 literes motorral szerelt autók indulnak. A Ford Pumán kívül szerepel még a sorozatban a Fiat Punto Rallye, az Opel Corsa, a Renault Clióból is terveznek a Super 1600-as szabályoknak megfelelő autót. A bő 200 lóerős, viszonylag kedvező költségű versenyzési lehetőséget biztosító Super 1600-as versenyautók néhány futamon a rali világbajnokságban induló autókkal egyszerre állnak rajthoz.