Nemzetközi Citroen kacsa találkozó Ausztriában
Nemzetközi Citroen kacsa találkozó Ausztriában

Nemzetközi Citroen kacsa találkozó Ausztriában

Nemzetközi Citroen kacsa találkozó Ausztriában

Nemzetközi Citroen kacsa találkozó Ausztriában
A képen az Acadyane, a Dyane puttonyos változata
A találkozóról nem hiányozhattak a Citroen HY áruszállítók
A dobozos kacsa is ideális alapja lehet a tuningnak
Fotó megosztása:
Ettől a pillanattól próbáltunk minél többet megtudni a típusról és a hazai 2CV rajongótáborról. Eközben mellénk szegődött a szerencse. Kiderült, hogy ismeretségi körünkben van egy eladó karambolos kacsa. Meglátni és megszeretni csak egy percbe került. Gyorsan megvettük, majd lassan felújíttattuk-felújítottuk, és elkezdtük a felkészülést a nagy álom megvalósítására.

Az út:

Az idő múlásával egyre több kedves ismerősre tettünk szert a kicsi, de lelkes hazai rajongótáborban. Ahogy közeledett a következő nemzetközi találkozó ideje, úgy szerveződött meg egy kisebb csapat, amelynek tagjai 2001.07.23 este 11 órakor neki is vágtak hat 2 CV kacsával, egy Acadyane-nal és egy “AK400″puttonyossal a 14. Nemzetközi 2CV Találkozóra Ausztriába, Seebodenbe vezető útnak. Az Acadyane a dobozos 2 CV Dyane változata. A Dyane hasonlít a kacsára, de nem egyezik meg vele, talán a 2 CV továbbfejlesztésének nevezhető. Bár az út első 50 kilométerén az egyik kacsa ránk ijesztett, de rövid vontatás után megjött az életkedve, így mindenki sikeresen megérkezett.

A találkozó:

A másnap délután négy órakor futottunk be az esemény helyszínére. Gyors regisztráció, majd irány a táborhely. Hatalmas füves terület, és Citroenek, ameddig a szem ellát. Kacsák, Dyane-ok, Acadyane-ok, AK 400-asok, AK 250-esek, Meharik, HY teherautók, néhány Citroen DS és persze rengeteg egyedi építésű autó. Összesen 6340 ember Burkina Faso-tól Ugandáig 3020 autóval vett részt a találkozón. Mi, magyarok 50 autóval és 127 személlyel igen szép számban képviseltük országunkat, figyelembe véve, hogy becslések szerint körülbelül 300 működőképes kacsa van az országban. Nálunk inkább a Volkswagen bogarakat tuningolják az emberek, itt azonban szemtanúilehettünk annak, hogy a kacsások sem mennek a szomszédba ötletekért. Láttunk beépítve nagyobb motort (például a Citroen GSA 1300-as blokkját), futóműtuningot (kacsát hidropneumatikus rugózással), és természetesen rengeteg karosszéria átalakítást.

A szervezőknek és a jó időnek köszönhetően négy remek napot tölthettünk el, ami szóban és írásban talán nem is adható vissza. Aki kedvet kapott azt szívesen látjuk 2003-ban Olaszországban a 15. Nemzetközi 2 CV Világtalálkozón.