Opel Combo Tour - a haszonjármű új személyautó változata
Opel Combo Tour - a haszonjármű új személyautó változata

Opel Combo Tour – a haszonjármű új személyautó változata

Opel Combo Tour – a haszonjármű új személyautó változata

Opel Combo Tour - a haszonjármű új személyautó változata
Mindkét oldalon szériafelszerelés a tolóajtó. Kiemelkedően nagy a 271,6 centiméteres tengelytáv
A csomagtér mérete 455 és 2700 liter között változtatható az osztva ledönthető ülésekkel
Fotó megosztása:
A városi kisáruszállítókból kialakított személyautók a legpraktikusabb kocsik közé tartoznak. Fenntartásuk a haszonjármű alapok miatt kedvező költséggel megoldható, belső terük öt nagytermetű felnőttnek is kényelmes helyet nyújt. Csomagtartójuk hatalmas, a Fiat Doblóé például 750 literes alaphelyzetben. A Combo Tour az ötszemélyes Combi és a haszonjármű változat mellett a családi és a szabadidőautót keresőket célozza meg. Motorválasztéka megegyezik a többi Combo változattal. Az 1.6 literes benzines 87 lóerős (64 kW). Két dízelmotor rendelhető, teljesítményük 65 illetve 75 lóerő.

A Combo Tour hossza 4323 milliméter, szélessége és magassága 1685 illetve 1801 milliméter. Az első ülésnél 1039 milliméter a fejtér, ami igen nagynak számít. A hosszúsághoz képest hatalmas a 271,6 centiméteres tengelytáv, ami tágas lábhelyet ígér hátul. Mindkét oldalon széria a tolóajtó. Felárért Isofix gyermekülés rögzítési pontok rendelhetők. A csomagok előre repülését megerősített háttámla és feláras háló akadályozhatja meg, amely mind az első, mind a hátsó ülések mögött rögzíthető.

565 kilogramm a maximális terhelhetőség. Ötüléses változatban a tetőig mérve 1324 liter, a kalaptartóig 455 literes a csomagtartó. Előrehajtott ülésekkel 160 centiméter hosszban pakolhatunk. A VDA (a Német Autógyártók Szövetsége) szabvány szerint mérve 2320 liter a maximális űrtartalom, más mérési módszerrel számítva ez az érték 2700 liter a tetőig. A B- és a C-oszlop között csomagtartó háló található a tetőben. Feláras szerelvény az utasülés alatti kihúzható fiók.

A magyarországi forgalmazás kezdetéről még nem tudott biztosat mondani az importőr. Az új Combo haszonjármű változatban biztosan látható lesz a Budapesti Autószalonon. Mivel a hazai előírások szerint az ötüléses Combi is személyautónak számít majd, még bizonytalan, hogy a Combo Tourt, a Combo Combit, mindkettőt vagy egyiket sem értékesítik majd Magyarországon.