Indul a Finn Rali
Indul a Finn Rali

Indul a Finn Rali

Indul a Finn Rali

Indul a Finn Rali
Az összetettben vezető Tommi Makinen esetleges győzelmével elhúzhat a pontversenyben őt követőktől
Petter Solbergnek, a Subaru versenyzőjének is jók az esélyei egy dobogós hely megszerzésére, mivel ő is a skandináv utakon erősítette vezetői tudását
Fotó megosztása:
Augusztus 24-én indul a rali világbajnokság kilencedik futama Finnországban. A Svéd rali után ez a sorozat második skandináv viadala. Összesen 1677 kilométer fognak autózni a versenyzők, a három nap alatt. Ebből 406 kilométert kell versenykörülmények között teljesíteniük. Huszonegy gyorsaságit írtak ki a rendezők, amelyből első két nap kilencet-kilencet, míg az utolsó napon hármat kell letudni a párosoknak.

Az előző évben a Peugeot 206 WRC-vel versenyző világbajnok Marcus Grönholm diadalmaskodott a futamon. A dobogó második helyén a fordos Colin McRae, míg a harmadik helyen Harri Rovanpera végzett. Az eredményből is látszik, hogy ezen a futamon is az északi, skandináv pilóták dominálnak.

A futam minden bizonnyal rendkívül izgalmas lesz, ugyanis az A8-as kategóriába 33-an neveztek, ebből harminc autó a WRC szabályzat szerint épült, a maradék három pedig a Mitsubishi csapat autói. Összesen 171-en adták le nevezésüket, közülük sok északi pilóta próbálja felhívni magára a nagy csapatok figyelmét. A Finn rali a VB sorozat egyik leglátványosabb versenye, mert hatalmas ugratásokat láthatnak a nézők.
Ismét jelen lesznek a Super 1600 versenyautói, ahol olyan autók indulnak, mint a Fiat Punto és Ford Puma.

A világbajnokság állása nyolc futam után:

Pilóták:

1.Tommi Makinen 40 pont
2. Colin McRae 30
3. Carlos Sainz 26
4. Harri Rovanpera 20
5. Richard Burns 15
6. Francois Delecour 14
7. Didier Auriol 10
8. Freddy Loix, Petter Solberg 9
10. Armin Schwraz 7
11. Thomas Radstrom 6

Csapatok:

1. Mitsubishi 66 pont
2. Ford 60
3. Subaru 28
4. Peugeot 26
5. Skoda 15
6. Hyundai 10