Kissé talán katonai járműre emlékeztet a Nissan Crossbow, melynek “hús-vér” változatát a Frankfurti Autószalonon láthatják az érdeklődők. A tanulmány orrán csak ott található gömbölyítés, ahol ezt a légellenállás valóban megkívánja. Feltűnő az orr-részen a markáns csörlő, amely szintén nem az aszfaltterepjárók tartozéka.

A vontatási pontok jól elérhetőek, ezekre akkor is szüksége lehet a terepjáróknak, ha mentenek és akkor is, ha őket húzzák ki a csávából. A kenőanyagok és a működéshez szükséges folyadékok (hűtőfolyadék, ablakmosó stb.) betöltőnyílásai kívülről jól elérhető helyre kerülnek. A belső térben az előkelő anyagoknak juthat főszerep. Olajfa és ezüstszínű díszítések teremtenek majd elegáns hangulatot. A középkonzolba várhatóan egy két részre osztott, többfunkciós kijelző kerül. Ezzel kezelhető a hifi- és a navigációs berendezés, valamint a klímavezérlés. A Crossbow a tervek szerint információkkal szolgál majd a terepviszonyokról, a talaj jellegéről, az erőátvitel hatékonyságáról. A tanulmány mutatja majd a lejtő illetve az emelkedő dőlésszögét és a magasságot. Ezek a szolgáltatások a kormányról és a középkonzolról is lehívhatók.

A Nissan várhatóan tovább bővíti terepjáró kínálatát. Nemrég jelent meg a nyugat-európai piacokon a Nissan X-Trail, amelyről az első menettudósításokban sok jót közöltek.