Nissan Primera öt ajtóval
Nissan Primera öt ajtóval

Nissan Primera öt ajtóval

Nissan Primera öt ajtóval

Nissan Primera öt ajtóval
Megkönnyíti a pakolást az igen mélyre vágott csomagtérnyílás
Az új Nissan Primerát kiállítja az importőr a Budapesti Autószalonon, de a belső nem lesz megtekinthető. A képen a 4 ajtós változat látható
A központi monitoron érhető el a klímavezérlés és a tolatóradarhoz kötött hátsó kamera képe
Fotó megosztása:
Megjelentek az első képek az Angliában készülő, ferdehátú új Nissan Primeráról, amelyet szeptemberben mutatnak be. Az ötajtós típus ugyanolyan biztonságos, mint a Japánban készülő négyajtós és kombi változat, amelyet a jövő év tavaszától értékesítenek hazánkban. Ha az autó követi a korábbi trendet, akkor valószínűleg nagyobb lesz a csomagtartója, mint a másik két karosszériaváltozaté, azaz körülbelül 500 literes. Széria lesz az autóban az ABS, a fékasszisztens és a légkondicionáló. Elsokallt kanyarokban nyújt segítséget a felárért rendelhető elektronikus stabilitás ellenőrző program. Az új Primera több olyan high-tech extrával lesz rendelhető, amelyek eddig csak a luxusautókban voltak elérhetők. A hátsó rendszámtábla fölé egy videokamera kerül, amely a belső térben lévő monitorral könnyíti meg a vezető dolgát parkoláskor. A DVD-s műholdas navigációs rendszerhez pedig egy követési távolság tartó elektronikát kapcsolnak, amely figyeli az elöl haladó gépjárművet és tartja a megfelelő követési távolságot. A központi képernyőn keresztül érhetők el a hifi berendezés, a komunnikációs és a klíma rendszerek.

Háromféle motorral lesz kezdetben rendelhető az autó. Két benzines és egy dízel erőforrás szerepel közöttük. A kisebb benzines 1.8 literes, 111 lóerős, míg az erősebb 138 lóerős és kétliteres. A turbófeltöltős dízel erőforrás 2.2 literes, maximális teljesítménye 112 lóerő lesz.